Nout naar de dolfijnen

Vierde dolfijnsessie (12 mei 2016)

Dag vier en Nout zie je steeds vrijer worden in het water.. Hij begint meer te kletsen (woord,gebaar of klanken)..

grapjes te maken en Nubia aan te raken..
In tegenstelling tot wat Nout dan weer laat zien in de logopedieruimte.. Ze hadden weer een soort van tunnel gemaakt waar Nout doorheen moest kruipen.. Aan de ene kant lagen kleurenkaarten. 1 van de kaarten moest hij pakken, vervolgens de kleuren benoemen (gebaar of spraak) en dan door de tunnel terug en daar moest hij de kleur matchen (opdezelfde kleurenkaart leggen).. Het zeggen of benoemen deed hij niet uitzichzelf maar hij bleef wachten totdat Lisette het ging voorzeggen, vervolgens zei hij het wel na..
Daarna weer naar Nubia. Dus, wetsuit aan en lekker het water in.. Dit ging heel goed!! Na een kleine 20 minuutjes moest hij weer het dok op en daar werd hij weer gemasseerd door Lisette.. Ze had een speciaal apparaatje dat je ook in de mond kunt stoppen voor het bevorderen van de mond techniek maar dat vond Nout nog niet goed maar verder heeft hij genoten.. Tijdens de dokzit was hij ook heel geconcentreerd. Nubia was bewust voor het dok salto's aan het maken en gek aan het doen :-).. Toen Nout het water weer in ging mochten wij ook bij het dok komen. Echt gaaf! Om van dichtbij Nout en Nubia mee te maken.. Hierdoor konden we ook betere foto's maken..
Nout heeft goed gewerkt volgens Lisette.. Hij voelt zich meer op zijn gemak in het water dan in de logopedieruimte. Bij het laatste laat hij weinig taal horen.. Terwijl hij in het water volop aan de klets is.. We moeten maar verhuizen Haha.. Lisette merkt dat hij zijn mond nog vaak open houdt en is daarom ook aan de slag gegaan met de mond motoriek.. Vandaar het massageapparaatje.. Ben benieuwd wat voor een resultaat dit gaat brengen..wellicht goed om dit in Nederland ook te gaan oefenen met de specialisten :-)

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!